Десет грешки при онлайн пазаруването, които допускате

Десет грешки при онлайн пазаруването, които допускате

Технологиите се развиват, а интернет ни позволява да пазаруваме от всяка една точка на света, без да е необходимо дори да излизаме от стаята си. Нужно е просто да изберем желания продукт и да заплатим за него. Много потребители обаче пренебрегват рисковете на онлайн пазаруването. Може би и вие сте от тях. Именно на най-често допусканите грешки ще се спрем в тази статия.

Не проверявате описанието на продукта

Не бъдете импулсивни! Не купувайте конкретен продукт, ако не сте прочели описанието му. Ако решите да закупите дреха, проверете размера, цвета, материята… Ако не го направите, има реална възможност продуктът да не отговори на очакванията ви.

Не четете ревютата на продуктите

Най-големият недостатък на онлайн пазаруването е, че няма как да сте сигурни какво точно ще получите. Ето защо е добре да се поучите от останалите потребители. Има толкова много форуми в интернет, които позволяват на потребителите да публикуват своите мнения относно определен продукт. Ако се информирате предварително, бихте могли да си спестите потенциални проблеми.

Не проверявате намаленията

Възползвайте се от намаленията, за да спестите средства. Обикновено всеки сезон компаниите обявяват намаления на различни стоки. Не действайте импулсивно и не купувайте веднага онова, което ви се предлага, а използвайте ваучерите си, ако имате такива, за да закупите стоките, когато са намалени. Бъдете разумни и добре информирани потребители.

Оставате верни на един сайт

Ако пазарувате само от един сайт, може и изобщо да не разберете за всички останали чудесно възможности, които се предлагат в момента.

Не сравнявате цените

Не купувайте даден продукт, ако не сте направили проучване преди това. Сравнете цените на различните компании, намаленията, офертите и др. Ако го направите, ще сте убедени, че взимате най-добрата стока.

Не проверявате информацията, която давате

Много често хората въвеждат необходимата информация, а след това забравят да я проверят. Вероятно и вие допускате тази грешка. Така данните се оказват некоректни, а това не е добре нито за вас, нито за фирмата. Нерядко, когато купувате билети за представление или кино, вие също можете да сгрешите при посочване на местата или датата. Затова е редно да проверявате информацията, която въвеждате, преди да направите поръчката си.

Не задавате въпроси на обслужващия персонал, ако нещо ви притеснява

Не се стеснявайте, задавайте въпросите си, ако имате такива. Когато не сте уверени, че продуктът ще е напълно подходящ за вас, обърнете се към хората, които могат да ви помогнат. Така вероятността да съжалявате за покупката си е значително по-малка.

Използвате безплатен интернет

Може би искате да уплътните времето си, докато сте в някое кафене или парк, но пазаруването онлайн не е най-удачният начин да го направите. Информацията, изпратена от незащитена или публична връзка, може да бъде достъпна за хакерите. Избягвайте да въвеждате данните си, когато използвате безплатен интернет.

Не пазите документа, свързан с покупката

След като закупите даден продукт, вие трябва да получите платежен документ. Той ви дава възможност да упражните законовите си права, ако възникне някакъв проблем. Пазете го!

Не следвате безопасни методи при пазаруване онлайн

Все пак пазаруването в интернет крие своите рискове, особено ако сте невнимателни. Може да сте забравили да запазите документите си като доказателство, да отговорите на спам мейл, да използвате публичен интернет, а това да доведе до евентуални проблеми. Бъдете внимателни и обмисляйте действията си, преди да ги предприемете.

Този списък не е изчерпателен. Ако вие също сте пострадали, споделете опита си с други потребители. Той може да бъде полезен за тях.

 

Източници:

Виж също

Коментар

    • Това е наистина много полезно и вярно. Като се замислих- почти всички грешки съм ги допускала и аз…

Остави коментар